Izjava o varovanju zasebnosti

Varovanje osebnih podatkov na kratko:

  • Nikoli ne bomo zlorabljali vaših osebnih podatkov na kakršen koli način.
  • Vaših kontaktnih in osebnih podatkov ne bomo nikoli posredovali tretji stranki, razen če tako zahteva zakon.
  • Vaše kontaktne in osebne podatke lahko posredujemo tretji stranki, v kolikor ste privolili v kontaktiranje.
  • Nikoli vam ne bomo pošiljali e-sporočil, na katere se niste prijavili, razen v primeru pomembnih transakcijskih e-sporočil.
  • Kadar koli se lahko hitro in enostavno odjavite od katere koli naše e-pošte.

Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Osebni podatek je informacija, ki vas identificira: vaše ime, priimek, elektronski ali navadni naslov. Naša spletna stran ne zbirajo vaših osebnih podatkov razen, kadar vi to omogočite.

Uporaba in širjenje osebnih podatkov

Naša spletna stran bo uporabila vaše osebne podatke izključno zaradi tehničnih razlogov administracije na spletni strani, da vam zagotovi dostop do posebnih informacij ali za splošno komuniciranje z vami. Naša spletna stran ne bo posredovala vaših osebnih podatkov tretji stranki ali jih kakor koli tržila drugje, razen če posredovanja podatkov tretji stranki izrecno dovolite . Zaposleni v naši spletni trgovini so po dolžnosti zavezani k spoštovanju vaših zaupnih podatkov in obvezani po sporazumu o zaupnosti. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Svoboda izbire

Informacije, ki jih o sebi posredujete naši spletni strani, nadzorujete vi. Če se odločite, da vaših podatkov ne boste posredovali naši spletni trgovini, potem do nekaterih spletnih mest na strani ne boste imeli dostopa.
Uporabniki, ki se želijo odjaviti iz seznama prejemnikov novic, nas lahko kontaktirajo (pod Kontakt).
Če se spremenijo vaši osebni podatki (poštna številka, e-naslov, fizični naslov, telefonska številka), vas prosimo, da nas obvestite o spremembah (glej Kontakt).

Avtomatično beleženje informacij (neosebni podatki)

Kadar koli dostopate na našo spletno stran, se splošni, neosebni podatki (uporabniki spletnega iskalnika, število obiskov, povprečen čas obiska na spletni strani, obiskane strani) avtomatično beležijo (ne kot del prijave). Te informacije uporabljamo za merjenje privlačnosti naše spletne strani in izboljševanje vsebin in uporabnosti. Vaši podatki niso predmet nadaljnje obravnave in niso posredovani tretji stranki.

Piškotki

Naša spletna stran uporablja piškotke. Piškotki so majhne datoteke, ki jih naložimo na vaš računalnik. Tako vas lahko prepoznamo, ko se vrnete na našo stran. Uporabljamo naslednje piškotke:

  • tatCounter Analytics Cookie (is_unique) – Uporabljamo StatCounter le za ugotavljanje ali ste prvič na naši strani oz. ali ste ponovni obiskovalec ter za oceno posebnosti obiska strani. Piškotek ne hrani osebnih podatkov . Trajanje : do pet let po zaključki seanse (session).
  • Google Analytics (__utma do __utmz) – Uporabljamo Google Analytics za raziskovanje, kako se obiskovalci premikajo po strani, da vidimo, kam postaviti vsebino in s tem izboljšamo vašo izkušnjo s spletno stranjo.

Podatkov, zbranih s pomočjo piškotkov ne posredujemo in ne bomo posredovali tretjim osebam.

Varnost
Naša spletna stran si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

Mladoletne osebe
Naša spletna stran priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na naši spletne strani brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Naša spletna stran ne bo nikoli zavestno zbirala osebnih podatkov od mladoletnih oseb ali jih kakor koli uporabila ali jih razkrila tretji stranki brez njihovega dovoljenja.

Povezave do drugih spletnih strani
Naše spletna stran lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate našo spletno stran, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

Pravica do obveščenosti
Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na nas (glej Kontakt).
Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom naše spletne stran.